De politie op bezoek in team 2!

Dag iedereen,

Vandaag, 13 maart 2024, kregen we groot bezoek van…de politie! Wat spannend! 2 echte politieagenten kwamen ons wat meer vertellen over hun beroep!

Eerst en vooral gingen we in gesprek over de verschillende taken van een politieagent(e). We leerden dat de belangrijkste taak van de politie is om alle mensen zo goed mogelijk te beschermen. Je hoeft dus helemaal niet bang te zijn voor de politie!

Vervolgens kregen we het uniform met de bijhorende attributen van de politie te zien. Handboeien, een wapenstok, een bootje op hun hoofd, een kogelvrije vest…We mochten het bootje en de vest zelfs eens passen!

Dan vertelden de politieagenten ons wat meer over hun dieren en hun vervoersmiddelen. De politie wordt geholpen door honden en paarden. De politie verplaatst zich met een politiewagen (een combi), een moto, een fiets of af en toe ook eens te paard.

We bedankten de politieagenten door het liedje ‘bij de politie’ voor hen te zingen. Ze deden enthousiast mee 🙂

Tot slot konden we de politiewagen van wat dichterbij bezichtigen, we mochten er zelfs eens in gaan zitten!

Dit was een bezoek om nooit te vergeten! Dankjewel lieve politieagenten!